Posts are coming soon
Stay tuned...

Hvor er de danske slash-forfattere?


SLASH FANFIKTION

Slash fiktion er ret stort, hvis man læser fanfiction - altså fiktion skrevet af fans med allerede eksisterende fiktive karakterer fra bøger, film, serier, tegneserier osv. (Tjek opslags-indlægget, hvis der er begreber, du er i tvivl om, som jeg ikke forklarer her.)

Nu har jeg aldrig selv "shippet" Harry og Draco. (Shipping er, når man nyder et forhold - et relationSHIP mellem to karakterer, oftests), men jeg har sat skråstregen / mellem virkelig mange andre pairings, siden jeg var teanager og opdagede fænomenet.

Til de ikke indviede går det, jeg her taler om, i fanfictionens verden ud på, at man (læs: primært kvindelige læsere og forfattere) tager to kendte karakterer af samme køn fra en bog/film/serie, man kan lide, og så skriver man fanfiktion om disse to, hvor det, at de indgår i et forhold, ofte er en vigtig del af plottet. Hvis man er til japanske tegnefilm og -serier (anime og manga) hedder genren shounen ai (drenge-kærlighed) og YAOI, som er lidt mere hardcore og porno-agtigt.

FORSKELLEN PÅ SLASH OG GAY FICTION

Den fiktion kvinder skriver (til kvinder) er oftest romance-genren med m/m karakterer, altså mænd parret med mænd.

Men tag ikke fejl. Slash fiktion er ikke det samme som queer fiktion eller gay fiktion, der så vidt jeg er orienteret som regel ikke er romance - altså en historie, hvor hovedplottet drejer sig om, hvorvidt hovedkaraktererne ender med at være sammen.

Der er et mere uddybende blogindlæg om netop forskellen på slash og gay fiction, som du kan læse her:

https://www.goodreads.com/author_blog_posts/1549344-m-m-romance-vs-gay-fiction

Kort fortalt er gay fiktion ofte skrevet af homoseksuelle forfattere til homoseksuelle læsere. Og her er genren som sagt ikke så tit romance. Der kan sagtens være romancer i bøgerne som sub plots, men tit handler det overordnede plot om en homoseksuel karakters udvikling f.e