top of page
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.

Jeg skal udgives

HALVANDET ÅRS ARBEJDE OVER OTTE ÅR

Jeg brugte 6 måneder over tre år på at skrive min bog fra 2010-2013. Så skrev jeg et par noveller, der blev udgivet i 2014. Da mit fantasyunivers og magisystem nu var kommet i kort form sort på hvidt, føltes det ikke super presserende at få redigeret bogen færdig. Men efteråret 2017 var manus endelig klar til at blive sendt til forlaget Ulven og Uglen.

VALG AF FORLAG

Jeg overvejede at sende det til et større forlag som Gyldendal, men da Ulven og Uglen er et forlag, der specifikt udgiver fantasy til voksne, var det oplagt at vælge dem. Desuden havde en af forlæggerne selv kontaktet mig i 2014 efter at have læst min første novelle.

"Den novelle kunne der godt brygges en hel bog på."

"Det ved jeg, jeg har skrevet first draft og skal til at redigere den. Jeg sender den gerne til jer, når jeg har rettet den færdig." Efter nogle forsinkelser fik jeg svar i maj, og Ulven og Uglen vil gerne udgive min bog.

OMSKRIVNINGER?

Jeg kan ikke finde mine backups af første udkast, men det var vist ret skrabet, måske "kun" 300 sider. Siden kom jeg meget ekstra kød på, så det blev 800 sider. Det var så lige lovlig langt. I sidste retterunde fik jeg klippet den ned til 600 sider.

Det er ikke mange forlag, der er vilde med at udgive så store bøger fra førstegangsforfattere. Så jeg var nervøs for, om bogen skulle deles i to. Især fordi det narrative midtpunkt bliver løst med deus ex machina, og fordi jeg meget nøje har planlagt character archs, ville det pine mig, at klippe bogen midt over.

Forlaget vil gerne have delt bogen over, men de foreslår heldigvis et bedre sted at klippe.

CHEKHOVS REVOLVER IGEN IGEN

Jeg ved godt, at jeg tærsker langhalm på Chekhovs revolver - altså princippet om, at man ikke skal nævne ligegyldige ting i ens bøger, og de vigtige oplysninger, skal bruges til noget. Lægger skuespilleren en revolver på kaminhylden i første akt, skal den skydes af inden 3. akt er færdigt. Jeg har planlagt alt i min bog meget nøje, så nu er der en hel del ting, jeg skal kigge på, for at jeg ikke lægger op til en masse i bog 1, der så ikke når at blive forløst før bog 2, hvor der kommer til at mangle setup.

Det skal jeg selvfølgelig snakke med forlaget om, men jeg er fortrøstningsfuld. Jeg tror godt, jeg kan omforme læsernes forventninger, så første bog ikke bliver fesen og bog to ikke bliver forvirrende. For en af mine kæpheste er, at man ikke skal love læseren noget, man ikke holder.

Jeg håber at kunne skrive min bog om til to bøger, der holder alle løfter.

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

"Just be yourself. Let people see the real, imperfect, flawed, quirky, weird, beautiful, magical person that you are." Mandy Hale

Forfatterblog om skrivning og illustration. Forvent indlæg om de ting, jeg er ved at skrive i serien "A Straight Fairy Tale", gode råd til skriveprocessen, overspringshandlings-tegninger, genrediskussioner og hvad jeg nu ellers finder på.

Hvis du vil vide mere om, hvad jeg skriver, tegner, maler, og hvad jeg holder foredrag om, kan du lære mere om mig fra forsiden.

Følg mig
Søg via Tags
Arkiv
Aktuelle indlæg
Seneste opslag
bottom of page