"Be sincere; be brief; be seated." Franklin D. Roosevelt, on speechmaking
FORFATTERFOREDRAG
"Strong female characters"
Hvorfor går internettet berserk?
Jeg fortæller om udviklingen af den "stærke kvindelige karakter" og hvorfor hun på nettet har fået en hård medfart på det sidste.
Jeg fortæller hvad den frygtede "Mary Sue" er og hvordan man undgår hende. Og jeg prøver at nærme mig, hvordan man kan skrive stærke karakterer i det hele taget, uanset køn.
FORFATTERFOREDRAG
Fantasy-genren
Hvordan skriver man en god historie?
Hvorfor LGBTQ+?
Min debut-roman udkom i 2019. Det er en epic fantasy quest-road-trip-dannelsesrejse mellem et umage par, hvis BROmance måske udvikler sig til en romace.
Hvorfor skrive og læse fantasy? Er det ikke bare noget pjat skrevet for børn?
Nej der er masser af fantasy til voksne (Game of Thrones er ikke egnet for børn) og der er masser af gods at hente i fantasy-genren,
Det skal bare være ordentligt skrevet, og hvordan gør man så det?
Og hvorfor tage LGBTQ+ personer med i sine historier?
Det og meget mere kommer jeg ind på i mit foredrag.
Referat af hele eventyret ses på pergamentet
McGonagall leder efter Ligustervænget
Ginny med Romeos dagbog
Referat af hele eventyret ses på pergamentet
GODT OG ONDT I HARRY POTTER
Jeg skrev speciale om etikken i Harry Potter serien, og jeg er passioneret fan, så det stråler langt væk.
Derfor skal I spænde sikkerhedsselen og holde fast med neglene i bordkanten, når jeg gennemgår alle 3500 sider på en time. Både fans og nybegyndere kan følge med.
Jeg fortæller, hvordan godt og ondt defineres i Harry Potter bøgerne, og vi ser på etikken. Jeg kommer også ind på den kristne symbolik.
Til konfirmander kan vi strikke en hel dag sammen med o-løb om de 10 bud i Harry potter, filmaften eller gudstjeneste-værksted.
Er I inkarnerede fans, eller vil I bare gerne vide, hvad hele det der Harry Potter hype gik ud på, har I fantasy-tema i konfirmandundervisningen? Så giv mig et kald, så laver vi noget, der passer til jer.
JEG/MIG DU/DIG DE/DEM på tegnsprog
Store armbevægelser
MIN VEJ IND I DØVES VERDEN
Jeg har arbejdet som præst for de døve det meste af mit arbejdsliv, og det er en helt speciel verden at komme ind i. Anekdoterne står i kø.
Jeg fortæller om alle de ting, hørende tager for givet, som hørende slet ikke tænker på, at fortælle døve. Jeg fortæller, hvorfor overført betydning og ordsprog kan være en udfordring for døve og meget mere.
Foredraget er velegnet, hvis I gerne vil stifte bekendtskab med en overset minoritet der udgør en promille af verdens befolkning, og I er interesserede i et bud på en visuel måde at få budskaber ud.
Roms grundlæggere der dier ved hunulven
De kejserlige fora set fra Kapitolhøjen
Et romersk Domus med Atrium
Roms grundlæggere der dier ved hunulven
ROMS HISTORIE OG KIRKER
Jeg viser billeder fra Forum og fortæller om den klassiske opbygning af en romersk by og et romersk forum.
Jeg ridser også noget af det vigtigste op fra Romerrigets historie.
Og jeg viser billeder fra de interessante kirker i Rom, jeg har besøgt - bl.a. Peters kirken og San Clemente.
Jeg var rejseleder, men er ikke ekspert. Så hvis I leder efter inspiration til Rom-turen eller et brush up inden I tager af sted, så er dette foredrag noget for jer.
Som præst i Jesu fodspor, så skal man jo lige prøve at gå på vandet.
Den blå moske med den gyldne kupel
Israel Jerusalem
Som præst i Jesu fodspor, så skal man jo lige prøve at gå på vandet.
ISRAEL - I JESU FODSPOR
Jeg viser billeder fra min Israel-tur, hvor jeg gik i Jesu fodspor. Jeg ridser også lige nogle vigtige begivenheder op fra Bibelen.
Da jeg er præst, synes jeg det var spændende at fornemme, de steder Jesus har gået, mærke afstanden, som han har tilbagelagt med disciplene og føle historiens vingesus fra et sted, der har haft så stor betydning for den vestlige verden.
Hvis I overvejer en tur til Israel, gerne vil høre lidt om det hellige land før og nu, eller I bare gerne vil se billeder af en præst der forsøger at gøre Jesus kunsten efter og gå på vandet, så er dette foredrag måske noget for jer.
Her holder jeg foredrag for de døve, så jeg bruger tegn.
Der er masser af billeder gennem hele foredragt
Jeg trækker gerne i denne gamle sag, for at vi bedre kan leve os ind i 1700-tallets vifte sprog.
Her holder jeg foredrag for de døve, så jeg bruger tegn.
VISUELLE SPROG
Det er ikke kun døve, der bruger visuelle sprog. Ud over at meget af vores kommunikation er non-verbal, så har vi gennem historien haft mange eksempler på visuel kommunikation over både korte og lange distancer.
Røgsignaler, fakkel-alfabet, flag-alfabet er nogle af eksemplerne på kommunikation over lang distance. Men så er der også det mere diskrete i at tabe sit lommetørklæde, vifte sig på en bestemt måde eller sende en besked ved at vælge bestemte blomster i en buket.
Jeg prøver at give et overblik, og møder gerne op i gammeldags kjole, så det passer til blomstersproget fra 1700-tallet.
Hvis I gerne selv vil prøve at give jeres kæreste en hemmelig besked via vifter eller blomster, så får I chancen ved dette foredrag.
Gibsafstøbninger af ofre fra Pompeji
Stakkels lænkehund, der blev kvalt i Pompeji
Take away spisested fra Pompeji
Gibsafstøbninger af ofre fra Pompeji
POMPEJI - BYEN BEGRAVET I ASKE
Jeg har både kort, grafer og billeder fra Pompeji, som blev begravet i vulkansk aske i 79 e.Kr.
Jeg fortæller passioneret om den oplevelse, det var, at gå gennem den stadig travle by, med de velbevarede huse, bade, spisesteder og teatre.
Jeg fortæller om de mange gibsafstøbninger af de ofre, der aldrig nåede ud af byen i tide, men vi slutter i det lystige med et besøg på bordellet.
Hvis I vil have inspiration til en pompejitur, eller bare gerne vil have historien frisket op (eller se billeder af en præst på et 2000 år gammelt bordel) så er dette foredraget for jer.
Endelig når vi målet
Så er der kun 1/4 af turen tilbage
vi nåede Santiago
Endelig når vi målet
Camino de Santiago
Min pilgims-cykeltur i Spanien blev meget anderledes end forventet, med endeløse prøvelser, men også en strøm af hjælpsomme mennesker, til at gøre hver dag det hele værd.
Dette er ikke et foredrag med alle seværdighederne på caminoen, eller historien bag, for på cykel kom jeg forbi forholdsvis få af disse ting. Det er historien om den hjertevarme, som møder to pilgrimsrejsende og som hver dag gjorde turen det hele værd.
Hvis I vil høre en anderledes og personlig beretning om en moderne pilgrimsfærd 800 kilometer gennem Spanien med en gangbesværet på specialcykel, og en gestikulerende pige på en jernhest med kun 7 gear - så er dette foredraget for jer.