Følg mig

October 23, 2019

Det er længe siden, jeg har skrevet et blog indlæg. Det er fordi jeg har været optaget af at udgive og skrive på bøger i min bogserie. Men det er lige nu den sidste hele uge i oktober og dermed Asexual Awareness Week. Så selvom denne blog tidligere mest har været fokuseret på skriveråd, så vil jeg nu poste dette unpopular-opinion-indlæg #AceWeek #AsexualAwarenessWeek

LORTE DESSERTER (OG BOGVALG)
Hvis man aldrig har smagt chokolade, så minder desserten ”blødende chokoladehjerte” på afstand jo egentlig lidt om en (om end velduftende men) opstyltet lort med bonus-bæ indeni...

Denne David Mitchell youtube-video om ”smag” fik mig til at tænke:
https://www.youtube.com/watch?v=sg_gj2UO2tU

Han forstår ikke, hvorfor mennesker lyver over for ham, når de påstår, at bacon smager dårligt, og rabarber er dejligt, og hvad de...

May 24, 2018

HALVANDET ÅRS ARBEJDE OVER OTTE ÅR

Jeg brugte 6 måneder over tre år på at skrive min bog fra 2010-2013. Så skrev jeg et par noveller, der blev udgivet i 2014. Da mit fantasyunivers og magisystem nu var kommet i kort form sort på hvidt, føltes det ikke super presserende at få redigeret bogen færdig. Men efteråret 2017 var manus endelig klar til at blive sendt til forlaget Ulven og Uglen.


 

VALG AF FORLAG

Jeg overvejede at sende det til et større forlag som Gyldendal, men da Ulven og Uglen er et forlag, der specifikt udgiver fantasy til voksne, var det oplagt at vælge dem.
Desuden havde en af forlæggerne selv kontaktet mig i 2014 efter at have læst min første novelle.

"Den novelle kunne der godt brygges en hel bog på."

"Det ved jeg, jeg har skrevet first draft og skal til at redigere den. Jeg sender den gerne til...

April 13, 2018

Da jeg studerede tegnsprog i et år, og skulle lære om døves kultur, læste jeg en masse beretninger fra døve om deres oplevelser af både undertrykkelse, misforståelser og meget andet. Jeg kan huske, at jeg lige efter universitetet ikke synes, at det var noget specielt godt kildemateriale, fordi det på ingen måde var objektivt. Men på den anden side var det, jeg havde brug for, måske ikke en blød middelvej, men netop en masse eksempler på, hvordan døve oplevede verden og de problemer, der opstår, når man hver dag har kommunikationsbarrierer. Og så var det op til mig selv at være kritisk overfor kildeteksterne.

Som undervisningsmateriale, kunne jeg nok ikke bruge en hørende forfatters skønlitterære bog om en døv persons liv. Men hvad hvis jeg netop ledte efter en skønlitterær bog om døve? Skulle den så nødvendi...

April 9, 2018

Jeg er plotter/outliner, hvilket betyder, at jeg planlægger alt, hvad jeg vil skrive, inden jeg skriver det. I den anden ende af spektret er discovery writer/pantser (writing by the seat of your pants). Mange ligger i midten og planlægger noget, men skriver sig frem uden vejkort til resten.

Man skulle måske tro, at når jeg har kogt suppe på min historie inde i hovedet i ti år, så burde min bog være klar til bare at blive skrevet ud på papir, og sådan føles det også somme tider. Men så kigger jeg på det, jeg har skrevet, når jeg er færdig og tænker: "Hvad er det for noget makværk? Hvor kom det fra? Det lød så perfekt og formfuldendt inde i mit hoved!" 

Det er nok noget alle forfattere må bakse med. Der skal mange omskrivninger og retterunder til, før ordene er bare nogenlunde klar til at andre skal se dem...

March 30, 2018

VÆR BEVIDST OM ALT HVAD DU SKRIVER 

Selvom jeg burde sidde og skrive prædiken lige nu, så er det ikke det, blog-indlægget kommer til at handle om.

Jeg betalæser for en anden forfatter, der gør mig samme tjeneste. Jeg opdagede, at han havde en helt anden holdning end jeg til, om forfatteren på den ene eller anden måde skal fordømme negative ting i deres bøger, eller om det skal være 100 % op til læseren selv.

En af hans karakterer havde et syn på sine medmennesker (især på kvinder), som jeg havde nogle kommentarer til.

BÅDE at forfatteren skulle være bevidst om, om han brugte kvindenedgørenede metaforer med vilje, fordi det passede til karakteren, eller fordi hans hjerne kørte på autopilot og gengav nedsættende ting fra vores eget samfund, som desværre er blevet faste udtryk.

OG at jeg personlig mente, at han bur...

March 23, 2018

Der er så mange klichéer og tropes i mine bøger, at det næsten er pinligt. Nogle af de gamle travere havde jeg fra starten planlagt, så de var tvistet en lille smule i forhold til normalen... andre har jeg fanget for sent til at kunne ændre dem, og andre igen har jeg nået at ændre inden udgivelse, så jeg har kunnet redigere mig ud af ydmygende begynderfejl uden at nogen har opdaget det... indtil nu. Og så er der stadig nogle planlagte tropes, som jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med, fordi jeg nu indser, at de er håbløst tyndslidte, men jeg har planlagt en masse ting i forhold til dem, så jeg skal ændre ret meget i min store plan, hvis jeg skal af med klichéerne.

DEN SINDSSYGE EX-KÆRESTE

Dette trope er et af omdrejningspunkterne i HELE min første roman, da den ene af skurkene er den sindssyge ex-kæreste,...

March 16, 2018

På mine gamle feminist-dage bliver jeg mere og mere opmærksom på, at vi, der skriver bøger, film og TV har et stort ansvar. Vi influerer alles autopilot, så vi må bestræbe os på, at den bliver mere minded på ligestilling og åbne for diversitet. Det gælder i forhold til racisme, LGBTQ, forholdet mellem mænd og kvinder osv. Hvis vores børn bliver ved med primært at se film om mænd, der tager på alle mulige eventyr og er lidt sexistiske på vejen, og det griner man bare af, som om det er OK, og som belønnes med en præmie i form af en kæreste - så bliver børnenes autopilot indstillet derefter. Det gælder både drenge og piger. De vil tænke: "Sådan er det jo, det har jeg set i alle de historier, jeg kender."  Hvis børn, når der endelig er en film med en kvinde i hovedrollen, udelukkende ser unge ureali...

March 9, 2018

Jeg tænker, at det er ok at genbruge fortællestrukturer, fordi de fleste af os har nogle forventninger til hvad en rigtig historie er, og de skal opfyldes. Folk vil finde det mere problematisk, hvis jeg laver en historie uden midte, end at jeg laver en midte, de synes de har set før. ​​ Det er dog gået op for mig, at de ting jeg har planlagt for min serie BÅDE har masser af tropes, OG har problematiske underliggende budskaber, som jeg føler, det er mit ansvar at gøre noget ved.

March 4, 2018

Der er mange klichéer og tropes, vi kommer til at skrive ind i vores bøger, fordi vi er opdraget med den type historier. Men hvis det er fortællinger, der skader os, skal vi nok holde op med at fortælle dem, selvom vores hjerne siger, at de er dejlige fordi de er velkendte.

February 7, 2017

Jeg elsker at finde billeder, der passer til de karakterer jeg skriver, så jeg kan kigge på dem, når jeg laver beskrivelser. På den måde bliver beskrivelserne konsistente og en karakter skrifter ikke lige pludselig hårfarve i kapitel 10, fordi jeg har glemt, hvad jeg skrev i kapitel 2.

Jeg er okay til at tegne, men jeg ville gerne have illustrationer i en anden streg end min egen. Så jeg bestilte billeder hos en professionel af mine hovedkarakterer og skurke. 
De tre første er færdige. Mine hovedpersoner Gavin og Robin, og den ene af skurkene. Damian.

Gavin, min ene hovedperson.
Tegnet af Taralen.

Robin, min anden hovedperson, også tegnet af Taralen.

Damian, min ene skurk, tegnet af Taralen.

Robin sammen med Gavins hest Gringolet, tegnet af Pam.

Robin og de kogleagtige feer.

tegnet af midgaardian.

 Robin i proble...

Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

May 24, 2018

March 16, 2018

February 7, 2017

Please reload

Seneste opslag
Søg via Tags
Aktuelle indlæg

Smag, behag og unpopular opinions

October 23, 2019

1/10
Please reload

Arkiv