Posts are coming soon
Stay tuned...

En forfatters bekendelser

Der er så mange klichéer og tropes i mine bøger, at det næsten er pinligt. Nogle af de gamle travere havde jeg fra starten planlagt, så de var tvistet en lille smule i forhold til normalen... andre har jeg fanget for sent til at kunne ændre dem, og andre igen har jeg nået at ændre inden udgivelse, så jeg har kunnet redigere mig ud af ydmygende begynderfejl uden at nogen har opdaget det... indtil nu. Og så er der stadig nogle planlagte tropes, som jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med, fordi jeg nu indser, at de er håbløst tyndslidte, men jeg har planlagt en masse ting i forhold til dem, så jeg skal ændre ret meget i min store plan, hvis jeg skal af med klichéerne.

Damian tegnet af taralen.deviantart.com

DEN SINDSSYGE EX-KÆRESTE

Dette trope er et af omdrejningspunkterne i HELE min første roman, da den ene af skurkene er den sindssyge ex-kæreste, så her er jeg skyldig. Den eneste måde denne kliché kan siges at være vendt rundt på er, at det drejer sig om et homoseksuelt forhold, hvilket ikke er så normalt... men vi befinder os i 2018, så LGBTQ kærester BURDE ikke være så banebrydende, at det tæller som en omvæltning af dette trope. Men i det mindste er ex'en ikke bare en biperson, der kun er skrevet ind for at få en smule konflikt, han er hovedkonflikten i sidste halvdel af bogen, og han er ikke bare en endimensionel papfigur.

FORÆLDRELØS BONDE-SØN SOM I VIRKELIGHEDEN ER KONGE

Forældreløse Voldemort og Harry tegnet af mig

Her er jeg også lidt skyldig, men det er ikke sådan noget, hvor det viser sig at det var skurken, der dræbte hovedpersonens forældre. Den enes forældre er døde af ganske almindelig alderdom, og den andens forældre er døde af tuberkulose, hvilket selvfølgelig er trist men ikke unormalt i et middelaldersamfund. Den ene hovedperson har stadig alle sine søskende, som støtter op om ham og er vældig omsorgsfulde, så jeg følger alligevel ikke helt tropet og laver en ny Harry Potter i et kosteskab.

Og så har jeg lavet lidt en drejning af bonden, der bliver konge. Min ene hovedperson er baron, men kun af navn og er meget fattig - han er faktisk nærmere en selvejer bonde, der får muligheden for at vinde sig til en plads på tronen.