Posts are coming soon
Stay tuned...

SLASH-SLANG-ORDBOGS-INDLÆGGET

DET UFATTELIG LANGE: GODT-JEG-ALDRIG-SKAL-SKRIVE-DET-IGEN-INDLÆG.

Det her indlæg er ikke tænkt som noget, du skal læse i sin helhed, det er til at slå op i. Du skal bare scrolle ned, og finde det ord, du er i tvivl om.

HVAD FABLER DAMEN OM?

Jeg bruger en masse slang og engelske udtryk i min blog. Det er delvis fordi, det mit hjerte banker for, er et fænomen, der er startet i engelsksprogede fora. Jeg tror faktisk, det begyndte med Start Trek, hvor piger syntes, at Spock og Kirk burde være et par.

Alle de engelske "fagtermer" skyldes også, at vi her i Danmark ikke har opfundet vores egne udtryk men bare låner de engelske... Eller også har jeg ikke fundet det sted, hvor slash-forfattere hænger ud, så jeg har ikke hørt de danske termer, og i det tilfælde er det bare mig, der anglificerer det hele.

HVAD ER SLASH?

Helt kort vil jeg lige starte med at forklare det vigtigste begreb. Det handler om den skråstreg, du i fanfiktion sætter mellem to karakterer, som er i et forhold, når du kategoriserer din tekst. En skråstreg hedder på engelsk som bekendt: Slash. Og vi taler homoseksuelle forhold her. Man bruger også skråstregen, hvis man vil skrive en tekst om heteroseksuelle forhold f.eks. Arwen og Aragorn i Ringenes Herre: Arwen/Aragorn. Men når vi taler om slash som en genre, så står stregen mellem to karakterer af samme køn, der i det oprindelige forlæg ikke har et romantisk forhold.

ET INDBLIK I FANPIGENS VERDEN

Herunder finder du en alfabetisk liste over ord, du sikkert vil støde på før eller siden i blogindlæggene. Jeg har tænkt mig i fremtiden at linke til dette indlæg, hver gang jeg bruger et slangudtryk. Alle de ord, står med BLOKBOGSTAVER står på listen.

Hvis du gerne vil have et indblik i fangirls hjerner, når det handler om slash, så er denne musikvideo vist meget rammende.

ANIME: Japansk - tegnefilm. På japansk betyder ANIME en hvilken som helst animeret film, uanset om den er lavet i Japan eller et andet land. Mange japanske ANIMEER er adaptioner af tegneserier - MANGA.

ANIME skal ikke forveksles med MANGA, som er (japanske eller asiatiske) tegneserier på papirform.

Det laves til alle aldersgrupper og alle genrer, så det er ikke kun for børn (slet ikke HENTAI).