Posts are coming soon
Stay tuned...

Få læseren til at holde af din hovedperson


TRE DREJEKNAPPER

Jeg hører, som du måske har læst i andre indlæg, en podcast der hedder writing excuses. Den kan jeg varmt anbefale. I sæson 9 introducerer fantasyforfatteren Brandon Sanderson en måde at sikre sig, at læseren kan lide forfatterens hovedkarakter, eller en hvilkensomhelst anden karakter.

Du har tre drejeknapper, du kan skrue op og ned for: SYMPATI, KOMPETENCE og PROAKTIVITET.

Du skal ikke skrue helt op for dem alle sammen, for så bliver din karakter kedelig. Jeg har aldrig gidet se eller læse Superman, fordi han kunne alt. Sherlock Holmes er i mine øjne mere interessant, for selvom han faktisk er ret usympatisk, er han så super dygtig, at jeg gerne vil læse om ham. Og så kan Watson, jo lide ham, så sympatiknappen er ikke helt i bud.

Det kan du høre om de tre knapper i sæson 9 episode 13, hvor ideen introduceres.

SYMPATI