top of page

GOOD AND EVIL IN HARRY POTTER

 

I wrote my master thesis about ethics in the Harry Potter series, and I am a passionated fan. Trust me, it shows as soon as I start talking.

 

So buckle up and grab the table in front of you, as I race through all 3500 pages in only one hour. Both hardcore fans and people who never heard of Harry can follow the logic and will benifit from my lecture.

 

I will tell you how good and evil is defined in the series, and we will take a look at the ethics. If there is time I will also talk about all the christian symbolism in the books.

 

If you are planning a movie night with the Harry Potter movies allow me to tell you in advance what to pay attention to. 

 

 

 

MY ROAD INTO THE WORLD OF THE DEAF

 

I have worked as a priest for deaf people most of my proffetional working life, and it's a very special sub culture - a world of its own. And I have tons of stories.

 

I will tell you about all the things we hearing people take for granted, all the things it doesn't even occure to us we should tell the deaf people. I will tell you, why figurative terms and proverbs can be hard to understand for deaf people - and much more.

 

The lecture is perfect for you, if you want to know more about this often neglected world consisting of about a promille of the worlds' population.

CHRISTINA E. EBBESEN

 

Illustrator

 

Painter

 

Author

 

Lecturer

 

Blogger

 

"Be sincere; be brief; be seated." Franklin D. Roosevelt, on speechmaking

ROME'S HISTORY AND CHURCHES

 

Jeg viser billeder fra Forum og fortæller om den klassiske opbygning af en romersk by og et romersk forum.

Jeg ridser også noget af det vigtigste op fra Romerrigets historie.

Og jeg viser billeder fra de interessante kirker i Rom, jeg har besøgt - bl.a. Peters kirken og San Clemente. 

 

Jeg var rejseleder, men er ikke ekspert. Så hvis I leder efter inspiration til Rom-turen eller et brush up inden I tager af sted, så er dette foredrag noget for jer.

ISRAEL - I JESU FODSPOR

 

​Jeg viser billeder fra min Israel-tur, hvor jeg gik i Jesu fodspor. Jeg ridser også lige nogle vigtige begivenheder op fra Bibelen.

 

Da jeg er præst, synes jeg det var spændende at fornemme, de steder Jesus har gået, mærke afstanden, som han har tilbagelagt med disciplene og føle historiens vingesus fra et sted, der har haft så stor betydning for den vestlige verden.

 

Hvis I overvejer en tur til Israel, gerne vil høre lidt om det hellige land før og nu, eller I bare gerne vil se billeder af en præst der forsøger at gøre Jesus kunsten efter og gå på vandet, så er dette foredrag måske noget for jer.

 

POMPEJI - BYEN BEGRAVET I ASKE

 

Jeg har både kort, grafer og billeder fra Pompeji, som blev begravet i vulkansk aske i 79 e.Kr.

 

Jeg fortæller passioneret om den oplevelse, det var, at gå gennem den stadig travle by, med de velbevarede huse, bade, spisesteder og teatre.

 

Jeg fortæller om de mange gibsafstøbninger af de ofre, der aldrig nåede ud af byen i tide, men vi slutter i det lystige med et besøg på bordellet.

 

Hvis I vil have inspiration til en pompejitur, eller bare gerne vil have historien frisket op (eller se billeder af en præst på et 2000 år gammelt bordel) så er dette foredraget for jer.

VISUELLE SPROG

 

​Det er ikke kun døve, der bruger visuelle sprog. Ud over at meget af vores kommunikation er non-verbal, så har vi gennem historien haft mange eksempler på visuel kommunikation over både korte og lange distancer.

 

Røgsignaler, fakkel-alfabet, flag-alfabet er nogle af eksemplerne på kommunikation over lang distance. Men så er der også det mere diskrete i at tabe sit lommetørklæde, vifte sig på en bestemt måde eller sende en besked ved at vælge bestemte blomster i en buket.

 

Jeg prøver at give et overblik, og møder gerne op i gammeldags kjole, så det passer til blomstersproget fra 1700-tallet. 

 

Hvis I gerne selv vil prøve at give jeres kæreste en hemmelig besked via vifter eller blomster, så får I chancen ved dette foredrag.

 

 

Camino de Santiago

 

Min pilgims-cykeltur i Spanien blev meget anderledes end forventet, med endeløse prøvelser, men også en strøm af hjælpsomme mennesker, til at gøre hver dag det hele værd.

 

Dette er ikke et foredrag med alle seværdighederne på caminoen, eller historien bag, for på cykel kom jeg forbi forholdsvis få af disse ting. Det er historien om den hjertevarme, som møder to pilgrimsrejsende og som hver dag gjorde turen det hele værd.

 

Hvis I vil høre en anderledes og personlig beretning om en moderne pilgrimsfærd 800 kilometer gennem spanien med en ganbesværet på specialcykel, og en gestikulerende pige på en jernhest med kun 7 gear - så er dette foredraget for jer.

bottom of page