Posts are coming soon
Stay tuned...

Min geniale nytænkning var kliché

INTET NYT UNDER SOLEN

Det er til at blive helt deprimeret af, når man går ind på TVtropes og ser, at ALT man nogensinde kunne finde på at skrive, allerede er lavet tusind gange før. Jeg kommer til at lave en del blog posts om de tropes og klichéer, jeg har med i mine bøger, men som jeg prøver at tviste.

Nogle af de ting, jeg fandt på til min fantasyserie, var fortælletekniske kneb som overhovedet ikke var banebrydende, men som jeg bare ikke havde læst nok til at genkende som ofte brugt praksis.

Jeg tænkte for eksempel at min historie skulle have et klimaks, og så troede man at bogen var slut, med så kom der lige et ekstra klimaks oveni! Det er så overhovedet ikke originalt.

Men jeg tænker, at det er ok at genbruge fortællestrukturer, fordi de fleste af os har nogle forventninger til hvad en rigtig historie er, og de skal opfyldes. Folk vil finde det mere problematisk, hvis jeg laver en historie uden midte, end at jeg laver en midte, de synes de har set før.

Det er dog gået op for mig, at de ting jeg har planlagt for min serie BÅDE har masser af tropes, OG har problematiske underliggende budskaber, som jeg føler, det er mit ansvar at gøre noget ved.

Her er linket til siden TVtropes - gå ind på eget ansvar, for man kan hurtigt miste modet pga. som forfatter:

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Tropes

BOY MEETS GIRL - BOY MEETS BOY

Tegnet af sandynaxart.tumblr.com

Jeg troede oprindelig at jeg ville være i rimelig sikkerhed fra beskyldninger om uoriginalitet, fordi jeg allerede i starten af 0'erne begyndte at planlægge min fantasy serie A STRAIGHT FAIRYTALE med et adventure plot og en underliggende romance, fordi romancen var mellem en bøsse og en biseksuel, og det var stadig ikke særlig mainstream den gang... det er det stadig ikke - i hvert fald ikke for en series hovedkarakterer. Jeg havde håbet, at serien Sherlock ville have bragt boy meets boy ind i main stream tv, men sådan skulle det så ikke være.

Men selvom min bromance, der forhåbentlig bliver til en romance, er lidt anderledes end i de fleste andre